Atjaunošanas un siltināšanas sistēma vēsturiskām ēkām, energoefektīvi un bez plēvēm

Atjaunošanas un siltināšanas sistēma vēsturiskām ēkām, energoefektīvi un bez plēvēm

Mūsu piedāvātais risinājums vēsturisko koka ēku siltināšanai un atjaunošanai 1. daļa (video):

Īpašnieks šo veco Brīvvalsts laikā celto guļbaļķu māju nolēma atjaunot neskatoties uz tās diezgan bēdīgo stāvokli.

Ēkai apakšējie baļķi vietām bija jau izpuvuši. Daudz kur nodrupuši pamati. Lubiņu jumts bija caurs un daļēji sapuvis, logi un durvis praktiski nebija saglabājušās.

RB&B konsultantu iedvesmots, saimnieks nenobijās un ķērās pie mājas atjaunošanas:

1. Tika atsegti un notīrīti pamati no apaugušā kultūrslāņa apkārt mājai. Izdrupušās vietas tika atjaunotas izmantojot turpat zemē esošos akmeņus un nostiprināti, izmantojot kaļķa javu.

2. Sienās tika nomainīti izpuvušie guļbaļķu vaiņagi ar jauniem baļķiem

3. Lubiņu vecais jumts netika nojaukts un netika labots, bet tam pa virsu uzlikts vertikālais latojums 80mm un pēc tam horizontālais latojums priekš jaunā skārda jumta. Uzlikts jumts  pa tiešo uz horizontālā latojuma (protams bez plēves) un paralēli iebūvēti jumta logi. 

4. Iekšpusē starp vecām sijām un veco horizontālo latojumu, tika iestiprināta 12mm RB&B kokšķiedra. Šis lubiņa stāvoklis pirms tam nenodrošināja nepieciešamo noturību ekovates iestrādei. 

5. Iekšējās sijas tika pieaudzētas lai veidotos 150-170mm  sijas platums un no iekšpuses un pa virsu izveidots horizontālais latojums RB&B kokšķiedras stiprināšanai. 

 6. Mansarda iekšpuse nošūta ar RB&B MULTI 25mm kokšķiedras plāksnēm, sākumā pieķerot ar dažām skrūvēm, pēc tam ar RB&B skavu pistoli visas plāksnes tika pieskavotas ar 75mm skavām pie horizontālā latojuma

Mansards gatavs ekovates iestrādei!

7. Vienā dienā RB&B EKOvate ir sapūsta ar aprēķinu 50-55kg uz vienu kubikmetru, jeb šajā mansardā tas ir 7.50-8.50 kg uz vienu kvadrātmetru

8. Tika ielikti jauni logi un durvis.

9. Pirmajā stāvā īpašnieks vēlējies izlīdzināt sienu un tādēļ sienas iekšpusē izmantotas RB&B MASSIV 50mm kokšķiedras plāksnes. Starpā starp kokšķiedru un veco guļbaļķu sienu tika izmantotas 30mm kaņepju filca plāksnes, viegli pieķerot pie sienas un papildus aizdrīvējot lielākos tukšumus guļbaļķos. Montējot kokšķiedras plāksnes tās sākumā pieķēra uz dažām skrūvēm un pēc tam skavoja ar 90mm skavām ar RB&B lielo skavu pistoli. 

Māja gatava iekšējai apdarei!

Turpinājums sekos!


Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas